Perinteikkäästi ajan hermoilla 

31.01.2023, Aihe: Koulutus / Kirjoittaja Jenni Wiiala

Kiinkon Kiinteistöliiketoiminnan johtamisen koulutusohjelmalla, tutummin PGP:llä, on pitkät perinteet ja vuonna 2023 käynnistyvä PGP on järjestyksessä kolmaskymmenes. Vuosien saatossa koulutusohjelmaan on osallistunut yli 800 kiinteistö- ja rakentamisalan ammattilaisia, joista osa on myös siirtynyt myöhemmin koulutusohjelman luennoitsijakaartiin. Haluamme tarjota koulutuskokonaisuuden, joka kattavasti läpileikkaa kiinteistöliiketoiminnan kenttää. 

Vierivä kivi ei sammaloidu ja tätä ajatusta silmällä pitäen pyrimme jatkuvasti uudistamaan koulutusohjelmaa ja hyödynnettäviä oppimismenetelmiä. Haluamme tarjota erilaisille oppijoille soveltuvia tapoja omaksua uutta ja kehittää osaamistaan. 

Perinteet ovat kuitenkin perinteitä, ja tärkeä osa koulutusohjelmaa on myös tutkielman tekeminen.  Tutkielma usein ottaa paljon tekijältään, mutta toisaalta myös antaa paljon. Tutkielmien aiheet ovat erittäin monipuolisia joka vuosikurssilla ja parasta antiaan tutkielma antaa silloin, kun osallistuja saa sen liitettyä omiin työtehtäviinsä. Toisaalta osallistujilla voi myös antaa paljon ammatillisesti johonkin omasta työstä irralliseen aiheeseen syventyminen, teorian ja tutkimuksen kautta. 

Irma Kyllönen - Refedo

Haastattelimme PGP28:lle osallistunutta, Senaatti-kiinteistöillä työskentelevää tilaratkaisujen projektipäällikkö Irma Kyllöstä. Irma kertoi liittäneensä tutkielman jo ennen koulutusta alkaneeseen projektiinsa:

”Olin työstänyt tutkielmani aihetta työssäni jo ennen PGP-koulutuksen alkamista. Kyseinen projekti tuli koulutuksen aikana vaiheeseen, jossa piti tehdä moninaisia kiinteistökehitykseen liittyviä laskelmia ja arviointeja ja näin tutkielma linkittyi luontevasti osaksi päivittäistä työtäni.”

Irma kertoi meille kuulleensa jo ennen koulutusta hyvää niin luennoitsijoista kuin koulutusohjelman ajatuksia herättelevistä tehtävistä. Hänen tavoitteenaan oli erityisesti syventää ymmärrystään mm. investointilaskennan saloista sekä oppia lisää kiinteistöliiketoiminnan talouspuolesta - ja näihin liittyivätkin hänen koulutuksessa saamansa suurimmat oivallukset. Irma kertoo saaneensa työkalupakkiinsa uusia tapoja tarkastella kassavirtalaskentaa ja kiinteistöinvestointeja ylipäätään.  

PGP-koulutusohjelman parasta antia ovat varsinaisten opintosisältöjen lisäksi myös opiskelutoverit. Koulutuksen aikana pääsee verkostoitumaan monien alan asiantuntijoiden kanssa. Usein opiskelukavereiden kanssa käydyt keskustelut elävät vielä vuosienkin päästä ja monet PGP-vuosikurssit pitävät edelleen säännöllisesti yhteyttä. Tämän asian nosti haastattelussamme esille myös Irma: ”Meidät jaettiin heti koulutuksen alussa tiimeihin, joissa työskentelimme koko koulutuksen ajan. Oma tiimini oli todella onnistunut koska meillä oli sopivasti samankaltaiset taustat, mutta kuitenkin oppimisen kannalta riittävän erilaiset.” 

PGP-vuosien saatossa KiRa-alan toimintaympäristö on tietysti kokenut muutoksia. Vaihtelevat suhdanteet, monenlaiset muutosvoimat ja globaalit tilanteet ovat vaatineet muuntautumiskykyä alallamme. PGP antaakin eväitä aallon harjalla pysymiseen, uusien verkostojen tuella. 

PGP -koulutusohjelman lähijaksot käynnistyvät alkusyksystä, ja koulutus on noin vuoden mittainen. Hakuaika PGP:lle sulkeutuu jo edeltävänä keväänä. Lisää osallistujakokemuksia pääsee lukemaan PGP:n sivuilta. Toivottavasti tavataan tapahtumissa tai koulutuksessa,

Jenni ja Kriste

*****

Jenni Wiiala toimii Kiinkossa koulutuspäällikkönä. Vapaa-ajallaan hän mielellään viettää aikaa perheen kanssa liikuntaharrastusten parissa.

Kriste Mäkelä toimii koulutuspäällikkönä kiinteistönvälityksen koulutusalueella ja työskentelee mm. Ylemmän kiinteistönvälittäjän tutkinnon ja markkinoinnin parissa. Vapaa-ajalla Kristen saattaa löytää, vuodenajasta riippuen esimerkiksi viljelypalstalta, sienimetsästä, museosta tai kokkailun parista.

1200x628_Liitutaulu_0622 Jenni0123

Kommentit (1)

29.08.2023, 09:33 • Discountler

Kiitos PGP-koulutusohjelman hienosta arvostelusta!

Kirjoita kommentti