Yleisön pyynnöstä KISI II

07.12.2018, Aihe: Koulutus / Kirjoittaja Suna Pyykkö

Kiinkossa on järjestetty Kiinteistösihteerin koulutusta eli tuttavallisemmin KISI-koulutusta useamman vuoden ajan. Kahdesti vuodessa järjestettävässä koulutuksessa on käynyt jo satoja, kiinteistöalalla, toimisto- ja asiakaspalvelun parissa työskenteleviä. Vuosien varrella moni koulutuksen käynyt on esittänyt toiveen jatkokoulutuksesta, joka olisi kohdennettu nimenomaan kiinteistösihteereille. Meillä on ollut kiinteistösihteereille ajankohtaispäiviä, mutta pidempää koulutusta halunneille on ollut tarjolla lähinnä kirjanpidon tai isännöinnin koulutuspolkuja. Tämän vuoden alussa päätimme vastata kysyntään ja uuden koulutustuotteen suunnittelu starttasi toden teolla.

Sisällön suunnittelun aloitimme tutustumalla aikaisempien KISI-toteutusten palautteisiin, joissa toistui tietyt toiveet. Lähetimme myös joukolle isännöintitoimistoja kyselyn, mitä he toivoisivat tulevassa koulutuksessa käsiteltävän. Kävimme kaikki toiveet, ilmoille heitetyt ideat sekä alan toimintaan vaikuttavat viimeaikaiset laki- ja säädösmuutokset läpi suunnitteluryhmässä ja valikoimme näistä aiheista KISI II -koulutukseen sopivat kokonaisuudet.

Uusi koulutus rakentuu aiemman KISI-koulutuksen tavoin lähi- ja etäopiskelujaksoista sekä yksittäin ja ryhmissä toteutettavista harjoituksista. Näiden lisäksi opiskelijat laativat kehittämissuunnitelman, joka parhaimmillaan hyödyttää niin opiskelijaa kuin työnantajaakin. Kehittämistyöhanke on oivallinen tapa lähteä miettimään työpaikan mahdollisia kehittämisen kohteita, oli se sitten kokouskäytäntöjen tehostamista tai vaikkapa uuden arkistointiohjeistuksen laatimista.

Nyt on aloitusjakso takana ja ensimmäiset ajatuksenpoikaset kehittämissuunnitelman aiheista heitetty ilmoille. Tauoilla kuullun iloisen, naurulla höystetyn puheensorinan perusteella myös verkostoituminen eri puolelta Suomea tulleiden kollegojen kanssa sai hyvän alun. Tästä on hyvä jatkaa!

KISI21200x630

Koulutuksen aloitti marraskuussa 25 innokasta itsensä kehittämisestä kiinnostunutta opiskelijaa ympäri Suomea.

*****

Suna Pyykkö toimii koulutuspäällikkönä teknisen ylläpidon osaamisalueella ja odottaa jo malttamattomana lunta ja pitkiä hiihtoretkiä. Sitä ennen aika kuluu metsälenkeillä koiran kanssa.

Kirjoita kommentti