Hyvä joukkue mahdollistaa onnistumisen

22.06.2022, Aihe: Osaamisen kehittäminen / Kirjoittaja Aaro Oinonen

Hyvä joukkuehenki on kaikki kaikessa joukkueurheilussa, 1+1 on 3. Kun joukkueella alkaa kulkemaan pelaaminen, tuo se myös itselle virtaa. Ja kun itsellä tulee onnistumisia, luo se myös muille vahvuutta ja uskoa onnistumisiin. Luottamus kaveriin on tärkeää. Toimivaan joukkueeseen tarvitaan lisäksi johtavia hahmoja, jotka toimivat ryhmälle esimerkkeinä. Hyvä johto toimii onnistumisen mahdollistajana.

Pesäpallo lajina ja Helsingissä

Pesäpallo on Suomen kansallispeli, joka kehittyi 1920-1930 luvulla ja se tuo juurensa amerikkalaisesta baseballista. Pesäpalloa on pelattu Helsingissä jo 1920-luvulta asti ja pääkaupungin pesäpalloseurat ovat luoneet rikkaan historian. Helsinkiläisiin Suomen mestareihin kuuluvat miehissä Helsingin Pallonlyöjät, Helsingin Pallo-toverit ja Puna-Mustat. Naisissa Helsingin Pallonlyöjät, Helsingin Pallo-toverit, Työväen Mailapojat ja Puna-Mustat.

PHOTO-2022-06-09-11-30-48

Puna-Mustat tekivät historiaa vuonna 2021 kun B-juniorijoukkue kilpaili poikien superpesiksessä. Ennen ei Helsingissä olla tällaisella junioritasolla pelattu ja se toi hyvin julkisuutta ja tukijoita joukkueelle.   

Nuorten harrastusten tukeminen tärkeää

Nuorten harrastusten tukemista erilaisilla sponsoreilla on elintärkeää lajin onnistumisen kannalta. Sponsorit tuovat seuroille rahaa ja resursseja, jotka tekevät asiat mahdollisiksi. Sponsorit myös varmistavat, että joukkueet pystyvät onnistumaan. Ilman resursseja ja rahaa seurat eivät voi toimia, sillä esimerkiksi pitkät pelimatkat olisivat vaikeita toteuttaa ilman bussia.

Kesätöiden ja tuen mahdollistaja

Kiinko tarjoaa useita kesätyöpaikkoja nuorille ja itse olen nyt Kiinkossa kesätöissä jo neljäntenä kesänä. Työ on auttanut minua valmistumaan työelämään ja sen tuomaan arkeen. Tarjotut työtehtävät ovat olleet monipuolisia ja töissä ollut mukavaa. Joukkueemme Puna-Mustat on myös saanut Kiinkolta sponsoritukea.

20220109_155016 (003)

Pesäpalloa olen pelannut 9 vuotta. Aloitin pesäpallon sen jälkeen, kun olin kokeillut monia urheilulajeja eikä mikään ollut tuntunut omalta lajilta. Pesäpallo veti puoleensa nopean tempon ja taktisuuden takia. Imu lajin pariin on ollut myös kestävää, kun tässä vielä ollaan. Muuten minulla aika menee satunnaisten pallopelien ja kalastuksen parissa.

****

Aaro Oinonen on hankkinut kesätyökokemusta Kiinkossa jo neljän kesän ajan. Syksyllä 2022 hän jatkaa opiskeluja lukion kolmannella luokalla.

Kirjoita kommentti