≡LIITUTAULU≡ -BLOGI - 2018 https://www.kiinko.fi Kiinkon ≡LIITUTAULU≡ -blogissa tarjoamme raikkaita näkökulmia osaamisen kehittämiseen, koulutukseen ja kiinteistö- ja rakentamisalan ajankohtaisiin teemoihin. fiThu, 20 Dec 2018 17:18:00 +0200Thu, 20 Dec 2018 19:24:39 +0200eZ Publish - Avenis eZ Start http://www.rssboard.org/rss-specification Monimutkaisten asioiden kiteyttäjä Thu, 20 Dec 2018 17:18:00 +0200 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/monimutkaisten-asioiden-kiteyttaja https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/monimutkaisten-asioiden-kiteyttaja ”Äärimmäisen rikastuttavaa” kuvailee Kiinkon vuoden luennoitsijaksi juuri julkistettu Jenni Hupli mahdollisuudestaan tehdä eri koulutusten parissa työtä.

]]>
Yleisön pyynnöstä KISI II Fri, 07 Dec 2018 09:11:00 +0200 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/koulutus/yleison-pyynnosta-kisi-ii https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/koulutus/yleison-pyynnosta-kisi-ii Toiveeseen kiinteistösihteerin jatkokoulutuksesta on vastattu!

]]>
Helmi Mustanmeren rannalla? Mon, 26 Nov 2018 14:07:00 +0200 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/kansainvalistyminen/helmi-mustanmeren-rannalla https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/kansainvalistyminen/helmi-mustanmeren-rannalla Opintomatkamme Odessaan tarjosi monipuolista ”särmää ja näkökulmaa” verrattuna kotosuomalaisiin perinteisiin toimintamalleihin kiinteistöalalla.  

]]>
Asuisitko mieluummin kontissa vai paratiisissa? Fri, 16 Nov 2018 13:58:00 +0200 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/kansainvalistyminen/asuisitko-mieluummin-kontissa-vai-paratiisissa https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/kansainvalistyminen/asuisitko-mieluummin-kontissa-vai-paratiisissa Joskus tuntuu, että uutta innovatiivista rakentamista etsiessämme lähdemme merta edemmäs kalaan, kun uusia meidän olosuhteisiin sopivia ideoita voisi hyvinkin löytyä kovin läheltäkin.

]]>
IOT muuttaa kiinteistönvälitysalaa Fri, 09 Nov 2018 09:53:00 +0200 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/kansainvalistyminen/iot-muuttaa-kiinteistonvalitysalaa https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/kansainvalistyminen/iot-muuttaa-kiinteistonvalitysalaa REALTORS® Conference and Expo 2018 -tapahtuma Bostonissa keräsi yhteen huimat 20 000 kiinteistönvälitysalan ammattilaista 60 maasta. Mitä kiinnostavaa tapahtumassa oli esillä?

]]>
Hengähdyshetki arjen keskellä vai oikeita oppeja johtamiseen? Wed, 31 Oct 2018 09:26:00 +0200 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/vieraskyna/hengahdyshetki-arjen-keskella-vai-oikeita-oppeja-johtamiseen https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/vieraskyna/hengahdyshetki-arjen-keskella-vai-oikeita-oppeja-johtamiseen Aloittaessani opiskelut Kiinkon KiRa JOKO 1 -koulutuksessa, jo heti ensimmäinen lähijaksomme osoitti, että olin päässyt osallistumaan erittäin tasokkaaseen ja hyvään koulutukseen, jossa opiskelijoiden keskuudessa vallitsi tekemisen meininki.

]]>
Osaamisen rima nousee: kiinteistönvälittäjältä vaaditaan enemmän Thu, 18 Oct 2018 10:15:00 +0300 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/vieraskyna/osaamisen-rima-nousee-kiinteistonvalittajalta-vaaditaan-enemman https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/vieraskyna/osaamisen-rima-nousee-kiinteistonvalittajalta-vaaditaan-enemman Kiinteistönvälitys näyttäytyy kuluttajalle kolmenlaisena. Asuntoilmoituksissa ja verkon kuvatulvassa huomiostamme kilpailevat taiten koriin asetellut tomaatit ja sisustustyynyjen hallittu rivistö. Toinen vaikutelma tulee median välityksellä ja kolmannen vaikutelman välittäjästä antaa oma asiakaskokemus.

]]>
Kiinko 40 vuotta! Thu, 18 Oct 2018 08:40:00 +0300 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/tapahtumat/kiinko-40-vuotta https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/tapahtumat/kiinko-40-vuotta Nelikymppinen Kiinko on tänä syksynä juhlistanut pitkää taivaltaan kiinteistöalan kouluttajana. Menneisiin vuosiin on mahtunut paljon merkittäviä asioita, joita on ollut mukava muistella nykyisten ja entisten kiinkolaisten kanssa. Merkkipäivää vietettiin yhdessä henkilöstön, asiakkaiden ja sidosryhmiemme kanssa monissa tilaisuuksissa.

]]>
Energiatehokkuutta edistämässä – mitä osaamista tulevaisuudessa tarvitaan? Mon, 10 Sep 2018 15:17:00 +0300 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/osaamisen-kehittaminen/energiatehokkuutta-edistamassa-mita-osaamista-tulevaisuudessa-tarvitaan https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/osaamisen-kehittaminen/energiatehokkuutta-edistamassa-mita-osaamista-tulevaisuudessa-tarvitaan Kiinteistöjen tekninen kehitys on nopeaa. Rakennetun ympäristön energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät kaiken aikaa. Samanaikaisesti uusiutuvien energiamuotojen hyödyntämismahdollisuuksia ja muita kestäviä ratkaisuja kehitetään kiihtyvällä vauhdilla.

]]>
Huikeat 1300 koulutustilaisuutta ja 30 000 opiskelijaa - kolme vuosikymmentä Kiinkossa Mon, 03 Sep 2018 11:37:00 +0300 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/kiinteistoala/huikeat-1300-koulutustilaisuutta-ja-30-000-opiskelijaa-kolme-vuosikymmenta-kiinkossa https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/kiinteistoala/huikeat-1300-koulutustilaisuutta-ja-30-000-opiskelijaa-kolme-vuosikymmenta-kiinkossa Toimialan koulutussuunnittelun konkari Pekka Holopainen jää eläkkeelle lokakuun alusta. Runsaat 1300 yksittäistä koulutustilaisuutta ja lähes 30 000 opiskelijaa ovat lukuja, jotka kuvaavat Pekan toimintaa Kiinkossa.

]]>
Opintomatkoilla saadaan uusia näkemyksiä ja verkostoidutaan Fri, 29 Jun 2018 10:54:00 +0300 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/opintomatkoilla-saadaan-uusia-nakemyksia-ja-verkostoidutaan https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/opintomatkoilla-saadaan-uusia-nakemyksia-ja-verkostoidutaan Kiinko järjestää vuosittain useita opintomatkoja kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijoille.

]]>
Kansainvälistymällä ja verkostoitumalla pysymme viimeisen tiedon lähteellä Tue, 19 Jun 2018 09:38:00 +0300 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/kiinteistoala/kansainvalistymalla-ja-verkostoitumalla-pysymme-viimeisen-tiedon-lahteella https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/kiinteistoala/kansainvalistymalla-ja-verkostoitumalla-pysymme-viimeisen-tiedon-lahteella Saimme viime viikolla asiakasyrityksiemme vastauksia siitä, miten Kiinko asiakkaidemme silmin tunnetaan ja koetaan. Vastaukset ovat hyvin rohkaisevia, sillä suurin osa vastanneista piti Kiinkoa tärkeimpänä kiinteistöalan koulutuskumppaninaan.

]]>
GePaRDi Kiinkon käytävillä - tietosuojaa käytännönläheisesti Tue, 05 Jun 2018 13:17:00 +0300 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/gepardi-kiinkon-kaytavilla-tietosuojaa-kaytannonlaheisesti https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/gepardi-kiinkon-kaytavilla-tietosuojaa-kaytannonlaheisesti Kiinkon toimintaa on aiemminkin säännellyt mm. henkilötietolaki, joten GDPR ei ole tarkoittanut suurta muutosta henkilötietojen käsittelyyn. Uusi asetus kuitenkin selkeyttää edelleen eri osapuolten vastuita ja oikeuksia ja tuo henkilötietojen käsittelyyn läpinäkyvyyttä. Olemme käyttäneet asetukseen valmistautumisen mahdollisuutena toimintamme kehittämiseen johdonmukaistamalla toimintaamme ja yhtenäistämällä toimintatapojamme. 

]]>
Smart Hong Kong Mon, 04 Jun 2018 10:59:00 +0300 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/kiinteistoala/smart-hong-kong https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/kiinteistoala/smart-hong-kong KiRaEMBAn opintomatkalla Hong Kongissa yksi sana oli ylitse muiden – SMART.

]]>
Osallistamalla osaamiseen Tue, 29 May 2018 11:37:00 +0300 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/osaamisen-kehittaminen/osallistamalla-osaamiseen https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/osaamisen-kehittaminen/osallistamalla-osaamiseen Mitä yksittäinen luennoitsija voisi tehdä elävöittääkseen opetustaan tai parantaakseen opiskelijoiden motivaatiota? Mitä keinoja käyttää rikastamaan opiskelijan opiskelijapolkua? Osallistamiseen tähtääviä menetelmiä ja työtapoja on lukuisia.

]]>
Joustavaa osaamisen kehittämistä ja näyttämistä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoilla Wed, 16 May 2018 17:40:00 +0300 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/koulutus/joustavaa-osaamisen-kehittamista-ja-nayttamista-ammatti-ja-erikoisammattitutkinnoilla https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/koulutus/joustavaa-osaamisen-kehittamista-ja-nayttamista-ammatti-ja-erikoisammattitutkinnoilla Kiinkossa on palvelumuotoiluprojektimme myötä uudistettu myös ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin johtavaa tutkintopolkuamme. Tutkinnon suorittaminen suunnitellaan entistä yksilöllisemmin. Osaamisen kerryttämisen tapoja on monia ja tutkinnon voi koota monesta eri palasesta vaikkapa tutkinnon osa kerrallaan.

]]>
Kiinkon käytävillä kuuluu asiakkaan ääni Mon, 30 Apr 2018 13:09:00 +0300 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/osaamisen-kehittaminen/kiinkon-kaytavilla-kuuluu-asiakkaan-aani https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/osaamisen-kehittaminen/kiinkon-kaytavilla-kuuluu-asiakkaan-aani Kiinkon opiskelijafoorumi on nyt virallisesti käynnissä.

]]>
Kaupungistuminen tulee, halusimme tai emme! Tue, 24 Apr 2018 13:16:00 +0300 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/tapahtumat/kaupungistuminen-tulee-halusimme-tai-emme https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/tapahtumat/kaupungistuminen-tulee-halusimme-tai-emme Yksi tämän hetken megatrendeistä on kaupungistuminen. Juuri nyt tuntuu, että siihen törmää aiheena joka paikassa. Katsantokanta tosin on eri ulkomailla ja kotimaassa.

]]>
Asumisneuvojien ammatillisuutta kehittämässä – koulutuksella on vaikuttavuutta Wed, 07 Mar 2018 11:46:00 +0200 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/asumisneuvojien-ammatillisuutta-kehittamassa-koulutuksella-on-vaikuttavuutta https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/asumisneuvojien-ammatillisuutta-kehittamassa-koulutuksella-on-vaikuttavuutta Ammatillisuuden kehittäminen on muuttunut entistäkin tärkeämmäksi, sillä muuttuvat työympäristöt, työpaikat, työtehtävät ja ammateissa vaadittava osaaminen edellyttävät jatkuvaa, elinikäistä oppimista ja ammatillisen osaamisen ylläpitämistä ja täydentämistä.

]]>
Isännöinnistä rakennetun ympäristön hallintaan – neljä vuosikymmentä Kiinkon matkassa! Tue, 27 Feb 2018 11:42:00 +0200 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/isannoinnista-rakennetun-ympariston-hallintaan-nelja-vuosikymmenta-kiinkon-matkassa https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/isannoinnista-rakennetun-ympariston-hallintaan-nelja-vuosikymmenta-kiinkon-matkassa Kiinkossa, näköalapaikalla jo neljällä vuosikymmenellä, on ollut ilo ja kunnia olla toteuttamassa ja näkemässä toimialan ammattimaistumista, uudistumista ja kehittymistä sekä nousua maamme eturivin toimijaksi ja kaikkien muiden toimialojen liiketoimintojen mahdollistajaksi.

]]>
Konmaria kiinkolaisittain Mon, 19 Feb 2018 11:19:00 +0200 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/konmaria-kiinkolaisittain https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/konmaria-kiinkolaisittain Ammattitutkintoja koskeva ammattikoulureformi, lakiuudistus, tuli voimaan tämän vuoden alusta. Lain keskeisiä periaatteita ovat osaamisperusteisuus ja asiakaskeskeisyys. Jatkossa ammatillisen koulutuksen tärkein tehtävä on tuottaa yksilöllistä ammatillista osaamista joustavasti opiskelijoiden ja työelämän tarpeiden mukaan. Kiinko on ollut aktiivisesti mukana jo reformin valmisteluprosessissa ja on valmistautunut ahkerasti sen voimaan tuloon jo pitkän aikaa.

]]>
Koulutuksen vaikuttavuus – onko opiskelusta hyötyä? Thu, 08 Feb 2018 16:27:00 +0200 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/koulutuksen-vaikuttavuus-onko-opiskelusta-hyotya https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/koulutuksen-vaikuttavuus-onko-opiskelusta-hyotya Koulutustoiminnan keskeinen tulos on oppiminen. Ilman sitä Kiinkon olemassa ololle ei ole tilaa. Olemme syystäkin siis hyvin kiinnostuneita kuulemaan mitä koulutuksiimme osallistujille jäi opinnoistaan mieleen. Erityisen kiehtovaa on saada tietää mitä useita vuosia sitten valmistuneet muistavat koulutuksistaan – pystyisitkö itse nimeämään jotain yli 10 vuoden takaa?

]]>
Tulevaisuuden tekijät ja ratkaisut – ajankohtaisia tutkimustuloksia Fri, 19 Jan 2018 09:43:00 +0200 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/tulevaisuuden-tekijat-ja-ratkaisut-ajankohtaisia-tutkimustuloksia https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/tulevaisuuden-tekijat-ja-ratkaisut-ajankohtaisia-tutkimustuloksia Näillä sanoilla otsikoitiin Kiinkon tukemien tutkimusten esittelytilaisuus Rakennuttaminen 2018 -tapaamisfoorumissa. Tilaisuus, joka kokosi paikalle yli 300 kiinteistö-, rakennus- ja infra-alan asiantuntijaa ja johtoa, osoittautuikin oivaksi paikaksi esitellä alan tulevaisuuteen vaikuttavia muutostekijöitä.

]]>
Tietosuojaa tiukennettuna 143 päivän kuluttua Wed, 03 Jan 2018 09:40:00 +0200 https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/tietosuojaa-tiukennettuna-143-paivan-kuluttua https://prod.kiinko-prod.asiakas.org/blogi/tietosuojaa-tiukennettuna-143-paivan-kuluttua

2018 alkoi – GDPR tulee. Mistä on kyse ja miten toimia?

Lyhenne GDPR (General Data Protection Regulation) on ollut varsin vahvasti esillä viimeiset kuukaudet ja epäilemättä tulee olemaan myös seuraavat. Kyseessä on EU:n yleinen tietosuoja-asetus, jota aletaan soveltamaan tiukennettuna 25.5.2018. Myös kansallista tietosuojalakia tultaneen muuttamaan.

 

]]>