Tiedonjano ei sammu koskaan

28.11.2022, Aihe: Vieraskynä / Kirjoittaja Elina Perhonmäki

Huippumyyjyys on toki hienoa, mutta ylpeämpi olen siitä mitä kaikkea tiedän ja miten voin auttaa asiakasta.

Olen työskennellyt kiinteistönvälityksen parissa 12 vuotta ja Kiinteistömaailmassa valtaosan tästä. Muutaman vuoden kierroksen tein silloisessa OP Kiinteistökeskuksessa kunnes paluumuutin ”vihreään kotiin”.

Urani alkuvaiheessa sain suoritettua LKV-tutkinnon, kiitos Petri Keskitalon huikean LKV-valmennuksen. Vuosina 2013-2014 suoritin Kiinteistömaailman Trainee -tutkinnon, eli Kiinteistömaailmalle räätälöidyn yrittäjän ammattitutkinnon. Suunnittelinkohan yrittäjyyttä? Ehkä en, mutta kiinnostus uuden oppimiseen sekä tämän työn ymmärtämiseen ja haasteiden selättämiseen, on ollut loputonta. Toimin sekä myyntipäällikkönä että vastaavana hoitajana Kiinteistömaailma Nokian myymälässä noina vuosina. Siihen sain tukea koulutuksesta; liiketoimintasuunnitelmaa ja budjettia laatiessa sai yhden näkemyksen alaan.

Välittäjän työ on loputonta, haastavaa, äärimmäisen mielenkiintoista ja valmis ei ole koskaan. Näin YKV-tutkinnon oikeastaan ainoana vaihtoehtona saada lisää koulutusta ja päästä syvemmälle tähän kaikkeen. Harkitessani asiaa tutustuin etukäteen koulutuksen sisältöön ja vaikutuin sen monialaisuudesta, uskoin koulutuksen vastaavaan kaikkeen siihen mitä odotin, syvempään uppoamiseen kiinteistönvälitysalan osa-alueisiin.

DSC03057

Tähän sopii esimieheni kommentti YKV:stä, jossain vaiheessa, kun otti ”vähän voimille”: ”Jaksaa, jaksaa – kun se on tehty, on huikeaa, kun ei ole kysymystä mihin ei osaisi vastata, tai tietäisi mistä se vastaus löytyy”

Allekirjoitan tuon, ja erityisesti sen, että tietää mistäpäin vastausta alkaa hakemaan. YKV-koulutus ylitti odotukseni. Opiskeluajasta palautuu mieleen omat fiilikset, kun oli ihan poikki luentopäivistä – ja mietti, kuinkahan tästä selviää. Pienen palautuksen jälkeen sitä kuitenkin huomasi tekevänsä kotitehtäviä innolla, ja odottavansa jo seuraavia ennakkotehtäviä. Koulutus on hyvin laadittu kaikkine tehtävineen luentoja ennen ja jälkeen. Tämä on erinomainen tapa valmistautua luentopäiviin ja kerrata luennoilla opittua. Parhaita aiheita oli kiinteistönmuodostus ja kaavoitus sekä näihin liittyvät Sakari Hauloksen tehtävät. Joutui oikeasti kaivamaan tietoa ja luottaa omaan selviytymiseen. 

Olen nykyisessä tehtävässäni perehdyttänyt uusia välittäjiä, ja perehdyttämisen myötä saanut auttaa heitä ja vastata kysymyksiin myös perehdytysjakson jälkeen. Haastetta tässä riittää jokaiseen viikkoon, mutta hyvä niin - pysyy opit mielessä. YKV:n tärkein anti on ollut varmuus niin asiakastilanteissa kuin perehdyttämisessä, alan kokonaisvaltainen ymmärrys: mitä kaikkea me oikeastaan teemme – ja tieto siitä kuinka paljon ei tiennytkään. Tästä seuraa edelleen tiedonjano ja se, että mitään ei jätä puolitiehen vaan selvitään miten mikäkin asia nyt menikään. ”Kyllähän minä tiedän, mutta tarkistanpa kuitenkin.”

Olen lähes koko työurani ollut niin sanottu ”huippumyyjä”, tällä hetkellä Kiinteistömaailman 15 parhaan välittäjän joukossa. Huippumyyjyys on toki hienoa, mutta ylpeämpi olen siitä mitä kaikkea tiedän ja miten voin auttaa asiakasta - tämä(kin) on yksi YKV:n parhaista anneista.

***

Elina Perhonmäki suoritti Ylemmän kiinteistönvälittäjän tutkinnon (YKV) 2022. Elina työskentelee Kiinteistömaailmalla lähinnä Nokian myymälässä, mutta heillä on myymälät myös Tampereen keskustassa ja Lempäälän Ideaparkissa. Elinalle paras ja mieleisin toiminta-alue on aina ollut Länsi-Tampere – ja kehyskunnat läntisellä puolella. Elinan koti on ollut Nokialla yli 10 vuotta, jolloin hän osti sieltä miehensä kanssa uudiskohteen. Kotoa löytyy myös kaksi tiibetinspanielia (riski kolmannesta on olemassa). Puoliso ja koirat, ulkoilu ja kotoilu näiden kanssa sekä kokeileva kokkailu kotona poikkeaville muksuille on Elinalle tärkeää.

1200x628_Liitutaulu_0622 ElinaPerhonmäki

Kirjoita kommentti