Vuokravälittäjän tutkinto (VuT)

21.8.2023 - 13.11.2023
Kiinko, Helsinki

Kuvaus

Antaa valmiuksia asuin- ja liikehuoneiston vuokravälitystehtävien hoitamiseen ja Vuokravälittäjän tutkinnon (VuT) suorittamiseen. Koulutus myös tukee opiskelijan omaehtoista valmistautumista Keskuskauppakamarin välittäjälautakunnan järjestämän vuokrahuoneiston välittäjäkokeen (LVV-pätevyys) läpäisemiseksi.

VuT -koulutus soveltuu myös Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon tutkinnon osan Asuinhuoneiston vuokraustoimeksiannon hoitaminen koulutukseksi. Tutkinnon osan suorittamiseen sitoutuvalle opiskelijalle voidaan valtion tukea kohdentaa enemmän kuin yleensä VuT-koulutuksessa. Lisätiedot: Esa Heikkinen, esa.heikkinen@kiinko.fi.

Kohderyhmä

Koulutus on ensisijaisesti tarkoitettu vuokravälitys- ja kiinteistönvälitysalalla toimiville henkilöille sekä kiinteistönomistajien, rakennuttajayhteisöjen ja muiden vastaavien organisaatioiden vuokravälitystehtävissä toimiville henkilöille.

Opiskelupaikat täytetään hakemusten saapumisjärjestyksessä. Opiskelijat voidaan vahvistaa ryhmän täytyttyä, vaikka hakuaikaa olisi vielä jäljellä.

Aikataulu ja ohjelma

Jakson nimiAlkaaLoppuuSijainti
Orientaatio jakso21.08.202327.08.2023Verkkototeutus
Koulutuksen esittely ja tavoitteet21.08.202321.08.2023Webinaari
Asuntojen vuokramarkkinat, vuokravälitystä säätelevä lainsäädäntö, asumistukijärjestelmän pääperiaatteet, perhe- ja perintöoikeus, vuokravälityksen toimintaympäristö28.08.202329.08.2023Helsinki
Vuokraustoiminta ja verotus, asuin- ja liikehuoneistojen vuokraukseen liittyvä lainsäädäntö ja vuokrauskäytännöt09.10.202310.10.2023Helsinki
Tentti13.11.202313.11.2023verkkototeutus

Yhteyshenkilö

Laura Niinikoski
koulutuspäällikkö

040 610 7772
laura.niinikoski@kiinko.fi

Aila Räsänen
koulutuskoordinaattori

0400 127 303
aila.rasanen@kiinko.fi

Hinta

Veroton hinta 900.00€
+ ALV Arvonlisäveroton

Hinnan lisätiedot

Koulutus on valtion tukemaa ammatillista lisäkoulutusta, jossa opiskelijamaksun suuruus on 900 euroa. Hintaan sisältyy opetus, sähköinen luentomateriaali sekä kahvitarjoilu. Valtion tukemana koulutus on arvonlisäverotonta. Tuettuja paikkoja on rajoitetusti.

Lähetämme koulutukseen valituille vahvistuksen sähköpostitse hakuajan päätyttyä. Mahdollinen peruutus tulee tehdä sähköpostiviestillä vahvistuksessa mainittuun päivämäärään mennessä koulutuksen yhteyshenkilölle. Myöhemmistä peruutuksista veloitamme järjestelykuluina 50 % koulutuksen opiskelijamaksusta. Mikäli henkilö jää saapumatta tilaisuuteen ilmoittamatta peruutuksesta, veloitamme opiskelijamaksun kokonaisuudessaan. Mikäli opiskelu keskeytyy sen alettua, opiskelijamaksua ei palauteta. Myönnetty osallistumisoikeus on henkilökohtainen, eikä sitä voida siirtää toiselle henkilölle.

Tutkintovaatimuksiin kuuluvan kirjallisuuden, Kiinteistölainsäädännön ja Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta opiskelijat hankkivat itse. Opiskelijat saavat nämä teokset edullisempaan hintaan. Tilausohjeet lähetetään vahvistuksen yhteydessä.

Peruutusehdot

Lähetämme koulutukseen valituille vahvistuksen sähköpostitse hakuajan päätyttyä. Mahdollinen peruutus tulee tehdä sähköpostiviestillä vahvistuksessa mainittuun päivämäärään mennessä koulutuksen yhteyshenkilölle. Myöhemmistä peruutuksista veloitamme järjestelykuluina 50 % kurssin normaalista osallistumismaksusta. Mikäli henkilö jää saapumatta tilaisuuteen ilmoittamatta peruutuksesta, veloitamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Myönnetty opiskeluoikeus on henkilökohtainen, eikä sitä voida siirtää toiselle henkilölle.