Korjaushankkeen rakennuttaminen 18 (RAP)

4.10.2023 - 13.3.2024
Sokos Hotel Tripla / etäkoulutus

Kuvaus

Korjaushankkeen rakennuttaminen (RAP) -koulutusohjelma keskittyy korjausrakennuttamiseen sekä suunnittelun ja korjausrakentamisen ohjaukseen. Koulutuksessa saat korjaushankkeen rakennuttajan/tilaajan tarvitsemat perustaidot.

Koulutuksessa lisäät tietojasi mm. osapuolten vastuista, ajankohtaisesta lainsäädännöstä ja uudistuksista, toteutusmuotojen haasteista, suunnitteluttamisesta ja sopimustekniikasta. Saat työkaluja ja valmiuksia niin yhteistoiminnallisiin toimintamalleihin, lean-johtamiseen, kokouskäytäntöihin kuin projektijohtamiseen ja -viestintään. Kuulet myös kosteusvaurioiden korjaamisesta, hyvän sisäilman merkityksestä ja tyypillisimmistä haitta-aineista.

Koulutuksen päätteeksi järjestetään ammatillinen opintomatka, jonne opiskelijalla on mahdollisuus osallistua erillistä korvausta vastaan.

Koulutus on FISEn hyväksymää rakennuttajan pätevyyskoulutusta. Koulutukseen voi osallistua, vaikka ei aikoisikaan hakea pätevyyttä tai kokemusvuodet eivät vielä riittäisi pätevyyden saamiseen. Lisätietoja pätevyyksistä FISEn sivuilta.

Rakennuttajakoulutusten ohjausryhmä

 • Hallituksen pj., TkT Matti Kruus, Indepro Oy
 • Yksikönjohtaja Anu Kuoppamäki, A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy
 • Rakennuttajapäällikkö Laura Pääkkönen, HOAS
 • Johtaja, infrarakentaminen Ilmari Sikander, Rakennuttajatoimisto HTJ Oy
 • Johtava asiantuntija, partner Matti Sivunen, Boost Brothers Oy
 • Tekninen johtaja Mikko Somersalmi, Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry
 • Liiketoimintajohtaja Anu Karvonen, Kiinko
 • Koulutuspäällikkö Anne Pitkänen, Kiinko

Katso kaikki rakennuttamisen pitkät koulutusohjelmat.

Kohderyhmä

Koulutusohjelma soveltuu kaikille kiinteistö- ja rakentamisalan eri osapuolille niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Erityisesti siitä on hyötyä rakennuttajapäälliköille, rakennuttajainsinööreille, projektipäälliköille, projekti-insinööreille, urakoitsijoille, suunnittelijoille, arkkitehdeille ja talotekniikka-asiantuntijoille. Koulutuksesta saa tukevan pohjan rakennuttamisen taidoille. Parhaimman hyödyn koulutuksesta saa, jos osallistujalla on jo muutama vuosi rakennuttajakokemusta.

Koulutus on rakennuttajien pätevyyslautakunnan hyväksymää täydennyskoulutusta, joka antaa teoreettisen pohjan rakennuttajan pätevyyttä (RAP) hakeville. Koulutusohjelmaan voi osallistua, vaikka ei aikoisikaan hakea RAP-pätevyyttä. Valtakunnalliseen RAP-tenttiin voivat osallistua he, jotka aikovat hakea RAP-pätevyyttä tai haluavat muuten testata taitojaan. Tentti ei kuulu koulutuksen suoritteisiin ja siihen tulee ilmoittautua erikseen. Lisätietoja pätevyystentistä.

Parasta koulutuksessa:

 • "Aihealueista syntyvä keskustelu ja kommunikointi kouluttajien ja opiskelijoiden välillä."
 • "Käytännön esimerkit."
 • "Kokonaisuus oli mielestäni hyvä."
 • "Laaja-alaisuus ja kattavuus. Detaljit tarvittavilta osin tuli sitten keskustelun kautta."

Palautetta RAP17-koulutuksesta.

Aikataulu ja ohjelma

Jakson nimiAlkaaLoppuuSijainti
1. jakso: Korjausrakennuttamisen toimintaympäristö, haasteet, markkinat ja trendit; tilaajavastuulaki, julkiset hankinnat, Suomen kilpailulainsäädäntö, rakennuttajan tehtävät, korjaushankkeen kulku04.10.202305.10.2023Sokos Hotel Tripla
2. jakso: Toteutusmuotojen haasteet sopimusteknisestä näkökulmasta, lean-rakentaminen ja yhteistoiminta, lainsäädäntö31.10.202331.10.2023Sokos Hotel Tripla / etäkoulutus
2. jakso: Korjaushankkeen talouden hallinta, johtaminen ja kokouskäytännöt (kaksi puoltapäivää)21.11.202322.11.2023Etäkoulutus
3. jakso: Toteutusmuodot, suunnitteluttaminen, tilaajan ja suunnittelijan tehtävät, KSE, hankesuunnitelman laadinta, tietomallinnus, hankkeen digitaalinen hallinta09.01.202410.01.2024Sokos Hotel Tripla / etäkoulutus
4. jakso: Urakkasopimuksen ja -ohjelman laadinta, tilaajan ja urakoitsijan vastuut, YSE, vähähiilisyys, kosteusvaurioiden korjaaminen, haitta-aineet rakennuksissa13.02.202414.02.2024Sokos Hotel Tripla / etäkoulutus
5. jakso: Turvallisuuskoordinaattorin tehtävät ja työturvallisuus, talotekniikka, tilannekuvan merkitys, korjaushankkeen aikataulun hallinta, valvonta, vastaan- ja käyttöönotto, tietoturvallisuus12.03.202413.03.2024Sokos Hotel Tripla
Vapaaehtoinen ammatillinen opintomatka (alustava ajankohta)14.04.202417.04.2024Eurooppa

Yhteyshenkilö

Anne Pitkänen
koulutuspäällikkö

Mila Pallassalo
koulutussuunnittelija

Hinta

Veroton hinta 3,700.00€
+ ALV alv. 24%

Hinnan lisätiedot

Koulutusohjelman hinta on 3700 euroa. Hintaan lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Hintaan sisältyy opetus ja sähköiset koulutusmateriaalit sekä koulutustilassa osallistuvien aamu- ja iltapäiväkahvit ja lounaat. Ilmoitathan erikoisruokavalioista/ruoka-aineallergioista ilmoittautumisen yhteydessä.

Mahdolliset kirjallisuus-, matka- ja majoituskulut opiskelija maksaa itse.

Rakennuttaminen 2024 -seminaari 18.-19.1.2024: mahdollisuus osallistua edulliseen hintaan.

Ammatillinen opintomatka Eurooppaan: Koulutuksen osallistujilla on mahdollisuus osallistua ammatilliseen opintomatkaan erillistä korvausta vastaan. Matkakohde vaihtuu vuosittain.

Peruutusehdot

Mahdollinen peruutus tulee tehdä viimeiseen peruutuspäivään mennessä sähköpostiviestillä koulutuksen yhteyshenkilölle. Myöhemmistä peruutuksista veloitamme järjestelykuluina 50 % koulutuksen osallistumismaksusta. Mikäli henkilö jää saapumatta koulutukseen ilmoittamatta peruutuksesta, veloitamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Viimeinen peruutuspäivä on 20.9.2023.