Alan tekijät tutuiksi

"Verkostoituminen on ehdottomasti yksi isoimpia koulutusten hyötyjä."

Janne Suominen

 Turkulaisen Hansakorttelin kiinteistöpäällikkö Janne Suominen vastaa kiinteistönhoitoon ja remonttiin liittyvien asioiden lisäksi muun muassa energiatehokkuuden ja jätehuollon kehittämisestä. Suomisella on koulutustausta sähköalalta.

– Olen suorittanut Kiinkolla Teknisen isännöitsijän koulutuksen (ITS®-Tek) vuonna 2013 sekä Kiinteistöpäällikön koulutuksen ja tutkinnon (FMA) 2016. Sain tehdä molemmat koulutukset edellisen työnantajani palveluksessa. Myös nykyinen työnantajani antoi mahdollisuuden työn ohessa kouluttautumiseen, tosin remontti hieman siirsi koulutuksiin osallistumista, Suominen kertoo.

Työn ohessa oli lähioppimisjaksoja yhdestä kolmeen päivään noin kerran kuukaudessa. Suomisen mukaan Kiinkon koulutukset ovat hyvin organisoituja ja sen vuoksi osallistuminen työn ohessa on mahdollista.

– Tehtäviä pitää toki tehdä työajan ulkopuolella. Koulutukset tuovat hyvin laaja-alaista näkemystä kiinteistöalaan, kun asioita käydään läpi monelta kantilta. Suosittelen näitä tutkintoja kaikille kiinteistöalasta kiinnostuneille. Saman alan sisälle mahtuu paljon erilaisia osaajia. Kiinkon koulu - tuksissa Suominen tutustui niin kiinteistöjen, teollisuuden, rakentamisen kuin hallinnon ihmisiin eri puolilta Suomea. Hän pitää edelleen yhteyttä osaan kurssikavereistaan.

– Verkostoituminen on ehdottomasti yksi isoimpia koulutusten hyötyjä. Alan kokonaisvaltainen tuntemus on pelkkää plussaa
itselle ja molemmilta kursseilta jäi uusia kontakteja. Vaihdan heidän kanssaan kiinteistöalaan liittyviä kuulumisia monta kertaa vuodessa.

Hansakorttelin kiinteistöpäällikkö Janne Suominen pitää Kiinkon koulutuksia hyvin organisoituina ja hyödyllisinä.