Syventävä koulutus kiinteistöalan kiemuroista

Johanna Boucht on työskennellyt kiinteistöalalla jo 15 vuotta. Bouchtin mielestä täysin valmista kiinteistönvälittäjää ei ole olemassakaan, joten hän lähti suorittamaan Ylemmän kiinteistönvälittäjän tutkintoa helmikuussa 2018.

JohannaBoucht

– Koulutukseen voi tulla LKV-tutkinnon suorittanut, jolla on vähintään neljän vuoden kokemus alalta. Osallistujia oli laidasta laitaan, Hangosta Rovaniemelle asti yhtä lailla kiinteistönvälittäjiä kuin rakennusliikkeiden tai kaupungin ihmisiä. Bouchtin mukaan YKV-tutkinto ei ole helppo, etenkään kun kiinteistönvälittäjät ovat yleensä töissä ja tavoitettavissa lähes 24/7. Aikaa pitää varata myös kotitehtäviin.

– Meillä oli ihan nappiporukka koulutuksessa, ja aivan loistavat vetäjät. Erinomaisesta tuloksesta sai “hikkestipendin”. Tällä kertaa se myönnettiin kahdelle meistä, ja minä sain toisen. Olen vähän sellainen täydellisyyden tavoittelija.

– Porukasta tuli koulutuksen myötä niin tiivis, että perustimme oman Facebook-ryhmän. Verkostoituminen kannattaa aina, ja ryhmästä voi kysyä neuvoa arjen työtilanteissa. Vinkkinä muille YKV-tutkintoa suorittaville Boucht muistuttaa, että lopputyönä tehtävä tutkielma kannattaa aloittaa ajoissa.

– Saimme jokainen oman ohjaajan avuksi. Löysin myös ryhmästämme sielunsiskon, jonka kanssa teimme lauantaisin tutkielmaa saman pöydän ääressä, kumpikin omasta aiheestaan. Suosittelen tätä tutkintoa varauksetta!

Kiinteistönvälittäjä YKV, LKV Johanna Boucht työskentelee SP-koti Tapanilassa.
Kiinkon YKV-tutkinnossa hän oli priimus ja sai stipendin.