Isännöinti ja asuminen

Isännöintialla on monia mahdollisuuksia!

Isännöitsijän tehtävänä on toteuttaa taloyhtiön strategiaa yhdessä hallituksen kanssa. Tehtävä vaatii kouluttautumista erityisesti juridiikan ja vastuukysymysten, talouden, teknisen ylläpidon sekä viestinnän ja asiakasyhteistyön osalta.

Voit kouluttautua myös kiinteistösihteerin tai -assistentin, teknisen isännöinnin tai vaikka asumisneuvonnan tehtäviin.

Nopeasti kehittyvällä isännöintialalla riittää töitä ja uusia tekijöitä tarvitaan.

Mitä alalla tapahtuu?

Lainsäädännön ja digitalisaation kehitys, energianhallinnan kasvavat vaatimukset, korjausrakentamisen jatkuva tarve sekä asukkaiden ja osakkaiden kasvanut tietämys asettavat vaatimuksia isännöintialalla toimivien asiantuntemukselle. Isännöintialan muutokset luovat jatkuvia kehityshaasteita myös kokeneiden ammatti-isännöitsijöiden osaamiselle. Vastuullisuus on luonteva osa kaikkea alalla tapahtuvaa.

Kiinkon koulutuksissa saat vastauksia ajankohtaisiin kysymyksiin ja uutta käytäntöön sovellettavaa tietoa. Koulutuksemme tehostavat ala- ja tehtäväkohtaisen osaamisen lisäksi yhteistyö- ja viestintätaitoja sekä ajankäytön hallintaa.

Tutustu isännöinnin koulutuksiin

Tutustu asumisen koulutuksiin

Näin kehityt ammatillisella polullasi

Koulutuksiamme järjestetään tutkintotavoitteisina, ajankohtaisseminaareina, webinaareina sekä yrityskohtaisina toteutuksina oman työuran erivaiheissa oleville. Olet sitten alalle vasta siirtynyt tai jo pitkän kokemuksen omaava ammattilainen, meillä on sinulle uutta annettavaa. 

Alta näet isännöinnin ja asumisen tutkintotavoitteiset koulutuksemme. Värimerkintä kertoo koulutuksen lähtötason.

Isannointi-ja-asuminen

Asiakkaamme kertovat - Maria Moilanen, kauppakeskusassistentti, Kauppakeskus Valkea, Oulu

Maria

Työskentelen Kauppakeskus Valkean toimistossa. Tehtäviini kuuluu kauppakeskuksen puhelinvaihteena toimiminen arkisin sekä monenlaiset käytännön asiat. Olen työskennellyt talossa sen avaamisesta lähtien ja tunnet kiinteistön läpikotaisin kuin omat taskuni.

Työnkuvani on muuttunut omien kiinnostuksen kohteiden ja oman osaamisen mukaan vuosien varrella. Alussa hoidin vain ns. toimistotehtäviä, mutta nyt työnkuva on siirtynyt myös kiinteistöasioiden puolelle. Käytännössä tämä tarkoittaa liiketilojen ja varastotilojen esittelyä kiinnostuneille sekä kiinteistön ylläpitoon ja yleisen siisteyteen liittyvää havainnointia päivittäin.

Työskentelen läheisesti kiinteistöpäällikön, kiinteistöhuollon, siivouksen ja vartioinnin kanssa. Työtehtäviini kuuluu kiinteistökierros päivittäin, jolloin havainnoidaan kiinteistön kuntoa, ympäristöä ja sen siivoustasoa. Mahdolliset työpyynnöt lähetän eteenpäin siivoukseen ja kiinteistöhuoltoon. Lisäksi seuraan ja raportoin kuukausittain vuokralaistemme myyntejä ja asiakasmääriä. Kun liiketiloissa ja toimistotiloissa tapahtuu muutoksia, niin autan vuokralaisiamme käytännön asioissa, kuten muistutan mitä kaikkea tulee tehdä, kun vuokralainen lähtee tai uusi vuokralainen saapuu.

Osallistuin Kiinkon Kiinteistö- ja toimitila-assistentin (KjA) koulutukseen, joka on täydentävää ammatillista koulutusta. Päädyin valitsemaan nämä opinnot, sillä nykyisessä työtehtävässäni olen saanut lisää vastuuta kiinteistöön liittyvissä asioissa ja autan liiketilojen vuokrasopimusten hoitajaa käytännön asioissa, kuten liike- ja varastotilojen esittelyissä.

Koulutus oli todella mielenkiintoinen ja tarjosi syvällisempää ymmärrystä liiketila-sopimusten erilaisista sisällöistä. Sain uusia näkökulmia omaan työhöni ja osaan arvostaa omaa työtäni taas uudella tavalla. Opinnoissa parasta olivat asiantuntevat ja hyvät luennoitsijat, vierailevat kouluttajat sekä hyvä opiskeluporukka.

Suosittelen KjA-opintoja kaikille, ketkä työskentelevät liike- tai toimitilojen vuokrauksen ja ylläpidon parissa. 

Kaikki isännöinnin ja asumisen koulutukset

Koulutuksesta valmistuneet:

AIT® -tutkinnon suorittaneet:
Ylempi ammatti-isännöitsijän tutkinto AIT® - suorittaneet
ITS® -tutkinnon suorittaneet:
Isännöitsijän jatkotutkinto (ITS)® -suorittaneet

   

Kysyttävää isännöinnin ja asumisen koulutuksista? Ota yhteyttä»