Kesätöissä Kiinkossa

02.08.2022, Aihe: Osaamisen kehittäminen / Kirjoittaja Janita Järvinen

Moni meistä muistaa oman ensimmäisen kesätyökokemuksen, joita sittemmin on kertynyt monenlaisia maan ja taivaan välillä. Oma työurani alkoi herneenpoimijana. Työ oli raskasta ja bonus ilmaisesta herneen syönnistä oli välillä laiha lohtu. Työn fyysisestä raskaudesta huolimatta jäi kokemuksesta myönteinen muisto, ja herneetkin ovat maistuneet tuon viikon popsimisen jälkeenkin yhtä hyville.

Kiinkossa olemme vuosittain halunneet tarjota nuorille mahdollisuuden saada ensimmäisiä työkokemuksia tutun vastuuhenkilön ohjauksessa. Työtehtäviä nuorilla on monipuolinen ja laaja kirjo. Toimiston siivouksesta arkistointiin, tietokoneiden asennuksiin, CRM-järjestelmän tietojen päivittämiseen, työyhteisökuvien piirtämiseen ja somepäivityksiin.

Me kiinkolaiset otamme apulaiset lämpimästi vastaan ja osaksi työyhteisöämme. Työtehtävät ovat valmiiksi mietitty ja vastuuhenkilön kanssa nuori tutustuu tuleviin työkavereihin, tehtäviin sekä työpaikan käytäntöihin. Koemme tärkeäksi, että ensimmäiset kokemukset työstä olisivat positiivisia ja antaisivat nuorelle valmiuksia tulevia työpaikkoja varten.  

Halusimme kuulla, miten kesäapulaiset itse kokivat työn teon Kiinkossa. Kysyimme heiltä, mikä oli kivointa, mitä he oppivat työpäivien aikana ja oliko jotain, mikä heidät yllätti työpaikalla. Tässä muutamia poimintoja nuorilta kuultuna.

Mikä oli kivointa kesätyössä?

”Kiinkolaisten rento ja ystävällinen meininki”

”Tietokonetehtävät, koska ne tuntuivat helpoilta”

”Työkokemuksen saaminen ja se, että sai palkkaa ja lounassetelit”

”Itse ansaitun rahan saaminen kesän hankintoihin”

”Kivointa oli uudet kokemukset.”

Uutta oli opittu niin Excelin kuin Wordin käytöstä, arkistoinnista sekä Kiinkon käytännöistä ja työtavoista. Työpaikalla yllätti rento ja hyvä ilmapiiri. Yllättävää oli myös, että kahvitauoilla keskusteluissa ei niinkään keskusteltu töistä, vaan vaikka juhlien järjestämisestä. Toimistotyön rankkuus yllätti kipeillä hartioilla ja niskajumilla.

Kesätyöntekijät

Lucan mielestä kivointa työtä oli tietokonetehtävät. Paavosta on hienoa saada työkokemusta, jonka voi laittaa cv:hen.

On joka vuosi ilo nähdä, kuinka sitoutuneesti ja innokkaasti nuoret haluavat työnsä tehdä tarttuen rohkeasti erilaisiin tehtäviin. Hienoa oli myös huomata, miten nuoret havaitsivat työyhteisömme rennon ilmapiirin ja ystävällisyyden ja mainitsivatkin näistä vastauksissaan. Eikä turhaan. Hyvä ilmapiiri on merkittävä tekijä ja vaikuttaa siihen, millaisella fiiliksellä kukin meistä palaa koulun penkille tai työpaikalle lomien jälkeen. Mikä parasta voimme jokainen viedä lomien rennon fiiliksen mukanamme omiin yhteisöihimme, unohtamatta ystävällisiä sanoja ja tekoja.

Tsemppiä opintoihin Aaro, Ada, Emilia, Luca, Paavo, Riku, Selena, Siiri, Sofia & Solja. Kiitos kun olitte, ehkä nähdään taas ensi kesänä!

*****

Janita Järvinen toimii Kiinkossa henkilöstöpäällikkönä. Vapaa-ajallaan Janita nauttii metsälenkeistä koiran kanssa ja kesäisin perheen yhteisistä golf-kierroksista.

Kirjoita kommentti